Previous Next
Αερολέβητες

 
Αερολέβητες


Αερολέβητες ονομάζονται οι λέβητες εκείνοι, που ζεσταίνουν αέρα, που μεταφέρεται στους προς θέρμανση χώρους μέσω αεραγωγών.
Ο αερολέβητας αποτελείται από τον φλογοθάλαμο, τους φλογαυλούς, τον ανεμιστήρα και τα όργανα ελέγχου.
 
Ένας καυστήρας υγρών ή αερίων καυσίμων θερμαίνει την επιφάνεια του φλογοθαλάμου και τους φλογαυλούς. Ένας ανεμιστήρας μεταφέρει τον αέρα μέσα στο λέβητα όπου έρχεται σε επαφή με τη θερμή επιφάνεια του φλογοθαλάμου και των καπναυλών, ζεσταίνεται και κατόπιν διοχετεύεται με αεραγωγούς στους προς θέρμανση χώρους.
Ο αέρας που θερμαίνεται στους αερολέβητες μπορεί να προέρχεται είτε από το ίδιο το χώρο που θερμαίνεται (ανακυκλοφορία αέρα) είτε από το εξωτερικό περιβάλλον. Αυτό εξαρτάται από την χρήση των χώρων. Για παράδειγμα σε ένα εργαστήριο ηλεκτροσυγκολλήσεων είναι επικίνδυνο και καθόλου υγιεινό να γίνεται ανακυκλοφορία του αέρα.
 
Για λόγους ασφαλείας, συνήθως υπάρχει κατάλληλος αυτοματισμός ώστε να μην είναι δυνατή η εκκίνηση του καυστήρα αν πρώτα δεν έχει ξεκινήσει η ροή του αέρα από τον ανεμιστήρα.
Ένας θερμοστάτης ελέγχει τη θερμοκρασία εξόδου του αέρα και διακόπτει τη λειτουργία του καυστήρα αν περάσει την επιλεγμένη τιμή, η θερμοκρασία αυτή ρυθμίζεται ανάλογα με τη χρήση από 40 οC έως 85 οC. Εν σειρά με το θερμοστάτη αυτό συνδέεται και θερμοστάτης ασφαλείας που διακόπτει τη λειτουργία του καυστήρα στους 90 οC
 
Αερολέβητες Πετρελαίου
Αερολέβητες κατασκευασμένοι από ανοξείδωτο χάλυβα (INOX). Ειδικά ο καθρέφτης του φλογοθαλάμου, είναι από INOX 310 πυρίμαχο και οι φλογαυλοί από τούμπα άνευ ραφής INOX 304 και τα υπόλοιπα μέρη του λέβητα από INOX 304.
 
Ο ανεμιστήρας είναι φυγοκεντρικού τύπου και ανάλογος σε m³ και στατικής πίεσης των θερμίδων του αερολέβητα. 
 
Τα καλύμματα είναι βαμμένα με ηλεκτροστατική βαφή σε χρώμα RAL 9006.
 
Έχει πλήρη μόνωση από υαλοβάμβακα  και εσωτερική επικάλυψη γαλβανισμένης λαμαρίνας  για μεγάλη θερμοηχομόνωση.
 
Οικονομική λειτουργία, που έχει επιτευχθεί με τη μελετημένη σχεδίαση και τη χρήση επιβραδυντών καυσαερίων INOX στα τούμπα.
 
Έχει πλήρη ηλεκτρικό πίνακα με: 
- Ασφαλοδιακόπτες.
- Ενδεικτική λυχνία.
- Διπλό πυροστάτη στο πάνω μέρος του λέβητα, για έλεγχο της λειτουργίας του καυστήρα και του ανεμιστήρα.
 
Η συντήρησή του είναι απλή και γρήγορη γιατί διαθέτει ειδική θυρίδα καθαρισμού.

Αερολέβητες πετρελαίου, με ενσωματωμένο καυστήρα και αποδόσεις 17500, 26000, 36000, & 56000 kcal/h, με άμεση απόδοση της θέρμανσης στο χώρο. Με ενσωματωμένο καυστήρα.


Τεχνικά Χαρακτηριστικά:
- Ψύξη με συμπιεστή, Θέρμανση με καυστήρα πετρελαίου.
- Πρωτοποριακός σχεδιασμός.
- Χαμηλή κατανάλωση.
- Μεγάλη κάλυψη (16.000kcal/h έως 100m²).
- Εύκολη εγκατάσταση.
- Αυτόματη λειτουργία με ηλεκτρονικό πίνακα.
- Τηλεχειριστήριο.
- Έλεγχο θερμοκρασίας.
- Σύστημα αυτοδιάγνωσης.
- 24ωρος προγραμματισμός.
- Σύστημα προστασίας από υπερθέρμανση.
- Εύκολη πρόσβαση με δυνατότητα καθαρισμού των αγωγών καυσαερίων.
- Αντιβακτηριακά φίλτρα.
- Δυνατότητα χρήσης καμινάδας ανάκτησης θερμοκρασίας καυσαερίων.
Αερολέβητες Αερίου -  Υγρερίου
Οι αερολέβητες τύπου αερίου-υγραερίου χρησιμοποιούνται για θέρμανση κλειστών χώρων όπως θερμοκήπια, βιοτεχνικούς και βιομηχανικούς χώρους, συνεργεία, μηχανουργεία, φυτώρια, χοιροστάσια, πτηνοτροφεία, γκαράζ  κ.τ.λ. Η επιλογή του αερολέβητα γίνεται αναλόγως τις διαστάσεις και τις ανάγκες του χώρου.

Τα κυριότερα πλεονεκτήματα των αερολεβητών αυτών είναι :
1. Καταλαμβάνουν ελάχιστο χώρο σε σχέση με τις κεντρικές θερμάνσεις
2. Ο αέρας που στέλνουν είναι πάντα καθαρός. Τα δε καυσαέρια πιέζονται προς την καπνοδόχο και αποκλείεται έτσι η έξοδος τους προς τον θερμαινόμενο χώρο.
3. Το κόστος εγκατάστασής τους είναι 40% μικρότερο από τη θέρμανση με πετρέλαιο.
 
4. Το κόστος λειτουργίας τους είναι και αυτό τουλάχιστον 20% λιγότερο από το κόστος λειτουργίας μιας κλασικής κεντρικής θέρμανσης πετρελαίου, και αυτό γιατί:
Ο φλογοθάλαμος του αερολέβητα είναι έτσι μελετημένος και κατασκευασμένος ώστε να εκμεταλλεύεται και τη παραμικρή σταγόνα καυσίμου μετατρέποντάς την σε θερμότητα.. Είναι κατασκευασμένος από ανοξείδωτη λαμαρίνα AISI 430.
Ο εναλλάκτης  καυσαερίων – θερμού αέρα έχει τέτοια μορφή ώστε να εκμεταλλεύεται τη θερμότητα των καυσαερίων στο μέγιστο, χωρίς να προσθέτει αντιστάσεις στον αέρα.
Όταν θέλουμε να θερμάνουμε ένα χώρο δεν ξεκινάμε το μηχάνημα 2 ώρες νωρίτερα ( όπως συμβαίνει με τη κεντρική θέρμανση), αλλά πριν λίγα λεπτά. Με την έντονη κυκλοφορία του αέρα γίνεται αμέσως αισθητή η θερμότητα

5.  Η έξοδος του αέρα μπορεί να γίνει είτε μέσω πλέγματος (γρίλια) είτε αγωγού κυκλικού ή  ορθογώνιου. Υπάρχει δυνατότητα διαφόρων κατασκευών, ανάλογα με τις απαιτήσεις του πελάτη.
Η ηλεκτρική σύνδεση του αερολέβητα είναι πολύ απλή και μπορεί να γίνει απλά από έναν αδειούχο ηλεκτρολόγο. Οι αερολέβητες φέρνουν στο μπροστινό τους μέρος ηλεκτρικό πίνακα με ενδεικτικές λυχνίες. Επίσης, στον αερολέβητα είναι τοποθετημένος διπλός αεροστάτης, για τη ρύθμιση των θερμοκρασιών του καυστήρα και του ανεμιστήρα

Οι αερολέβhτες κατασκευάζονται σε δύο τύπους:
1. οριζόντιος αερολέβητας με αξονικό ανεμιστήρα
2. κάθετος αερολέβητας με φυγοκεντρικό ανεμιστήρα
 
*Για την ορθή επιλογή του αερολέβητα, επικοινωνήστε με το έμπειρο προσωπικό μας.
Αερολέβητες Βιομάζας
Ικανοί  για καύση βιομαζών όπως πέλλετ (ξύλου, agropellet, αγριαγκινάρας, κτλ) πυρηνόξυλου χύδην, αμύγδαλου, ροδάκινου, κ.α. με απόλυτη αξιοπιστία  στη λειτουργία τους.  Φυσικά με χρήση κάθετων διαδρομών για αραιό και έυκολο καθάρισμα.

Προσφέρονται ως συνολικά πακέτα με σιλό και πίνακα ελέγχου με Inverter και πλήρη θερμοκρασιακό έλεγχο λειτουργιών, ή ώς σκέτοι λέβητες.

Είναι ιδανικοί για χρήση σε ξηραντήρια, θερμοκήπια, βιομηχανικούς χώρους, εκτροφεία πουλερικών ή χοιρινών. Οικονομική και συννάμα αξιόπιστη λύση θέρμανσης χωρίς ανάγκη κατασκευής λεβητοστασίου.

Διαθέσιμοι σε ισχύ μέχρι 250,000 kcal/h και μόνο κατόπιν παραγγελίας. 

Air Clima - Παναγιωτόπουλος / Θέρμανση
5ο ΧΛΜ Λαμίας Καρπενησίου, Λαμια 35100 / Φθιώτιδας
Τηλ. 2231061053 Κιν. 6974724445
 
Θέρμανση